Wie zijn wij?

Bergerweg

De voormalige ambachtsschool in Alkmaar. Nu het onderkomen van Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archiefstukken, boeken, kaarten, foto’s, films enz. Wij helpen niet alleen particulieren met onderzoek, maar ook organisaties, instellingen, gemeenten, waterschappen en provinciale instellingen met al hun vragen op het gebied van archieven en cultuurhistorie.

Op onze website www.archiefalkmaar.nl kan je via verschillende databases onderzoek doen naar het verleden wat voor jou interessant is. Via deze blog willen we graag wat uitgebreider interessante informatie, onderzoeken en ontdekkingen delen. Meer dan mogelijk is via onze accounts op Facebook en Twitter.

Je vindt bij ons de archieven van de volgende gemeenten. Klik op de plaatsnaam voor meer (historische) informatie.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de archieven van de voormalige waterschappen in dit gebied en in de Kop van Noord-Holland ook bij het Regionaal Archief ondergebracht. Hieronder vallen ook de Texelse waterschapsarchieven. Archieven van particuliere instellingen en personen, zoals kerkgenootschappen, verenigingen , stichtingen, bedrijven en families, kan je eveneens bij ons vinden.